Bruk

Å behandle sår på egen hånd med MANUKA FILL er enkelt. Sårsalven heter MANUKA FILL fordi du fyller såret med Manukahonning. Men det er litt mer du bør vite.

Hvordan bruker jeg MANUKA FILL på overfladiske sår?

I denne videoen forklarer vår produktspesialist Sophia hvordan man bruker MANUKA FILL på overfladiske sår.

1. Åpen

Skru av dekselet og fjern beskyttelsesfilmen.

2. Rengjør og påfør

Vask såret, bruk saltvann eller såpe og vann. Påfør deretter MANUKA FILL direkte på sårbedet. Hele såret skal dekkes med MANUKA FILL.

3. Velg riktig bandasje

Dekk deretter til med en passende bandasje eller plaster. Bandasjer / plaster holder honningen på plass og beskytter såret mot friksjon, smuss og infeksjon under helbredelse.

Fyll med MANUKA FILL og skift bandasjer

Det anbefales å bytte bandasjer annenhver til tredje dag og legge til nye MANUKA FILL i forbindelse med endring av bandasjer.
Hvis du bruker MANUKA Fill uten å bruke bandasjer, anbefales det å gjøre dette 3-5 ganger om dagen.

Behandlingstid

MANUKA FILL virker antiseptisk og anti-inflammatorisk med Metylglyoksal (MGO) og skånsom hydrogenperoksyd. MANUKA FILL har en lav pH som fremmer sårtilheling samt en osmotisk effekt som renser og trekker opp dødt og skadelig vev. Til tross for disse sårhelingegenskapene, er det vanskelig å si om behandlingstid da alle sår er unike og vi er alle forskjellige.

Sophia viser hvordan man bruker MANUKA FILL til forkjølelsessår

I denne videoen viser og forklarer hvorfor Sophia MANUKA FILL fungerer bra i behandling av forkjølelsessår og tørr, narriga lepper.

Sophia viser hvordan man bruker MANUKA FILL til forkjølelsessår

I denne videoen viser og forklarer hvorfor Sophia MANUKA FILL fungerer bra i behandling av forkjølelsessår og tørr, narriga lepper.

MANUKA FILL for alvorlige sår

Sophia forteller om MANUKA FILL ved behandling av alvorlige sår.

Viktig informasjon

Les alltid pakningsvedlegget først og kontakt helsepersonellet før du behandler alvorlige sår. Sårsalven lukter honning og er klissete. Som med all honning som er lagret kaldt, dannes krystaller. Varmer du tuben i hånden din, blir det mer flytende. I sår og blandet med sårvæske og i hudtemperatur blir det rennende etter en stund. Derfor er det viktig å dekke til med en passende bandasje.

Norsk bokmål